Till senaste kommentaren

Passar Prettypegs ben till just min Ikea-möbel?

Prettypegs ben passar till följande Ikea-möbler:

SOFFA: 
Karlstad, Klippan, Karlsfors, Klobo, Mysinge, Ektorp, Söderhamn, Solsta, Ljungvik, Sandby, Oleby, Tidafors, Vaxholm, Härnösand, Skogaby, Säter, Ystad, Landskrona, Dagarn, Norsborg, Stockholm (upp till 3-sits), Vallentuna (ej bäddsoffa), Vimle, Delaktig, Flottebo, Friheten (ej bäddsoffa), Grönlid, Kivik (ej hörnsoffa), Karlstad (ej bäddsoffa), Klingtorp, Ringtorp, Barktorp, Skultorp.

SÄNG:
Espevär, Evenskjer, Järnudda, Skårer, Skotterud, Stavanger, Skaun, Snarum-seien, Songli, Stavanger, Sultan-serien.

FÖRVARING:
Bestå förvaring, Eket, Galant-serien, Kallax/Expedit, Ivar Byrå, Ivar skåp, Mackapär skåp, Metod, Mosjö-Tvbänk, Mostorp Tv-bänk, Nordli (ej blå byrå med 4 lådor), PS-serien, Platsa, Regissör, Stockholm TV-bänk/Sidobord, Stockholm byrå m. 2 lådor, Stuva förvaring, Tarva-serien, Tockarp Tv-bänk, Trysil.

BORD:
Till alla våra bordsben så medföljer beslag (och skruv) som gör att du kan fästa benen på de allra flesta skivor. Så länge det går att fästa skruv i skivans material. För våra bordsben av trä så brukar vi rekommendera bordsskivor i storleken 150 cm längd x 80 cm bredd. Detta så att bordet ej riskerar att kännas instabilt. Vid stora, tyngre skivor rekommenderar vi våra stålben HARALD.
-----------

Om du inte hittar din möbel i listan, eller om du har en annan möbel än Ikea - Se om din möbel har en M8-gänga eller se till att möbeln har rätt förutsättningar för att montera universalbeslag. Detta gör du genom att titta om möbeln har en ordentlig träram som det går att fästa småskruv i. Alternativt om det finns en plan yta som skruv kan fästas i. Universalbeslag och skruv kommer med automatiskt när du väljer "annan modell".


Prettypegs Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Finns det ngr ben man kan använda att förlänga Hemnes liten byrå med för att höja den minst 10 cm?
  Kristina
 • Hej Kristina,
  Tack för din fråga. Hemnes byrå har inga lösa ben. Benen är konstruktionen som håller uppe sidorna på möbeln. Enda sättet att byta ben är att såga av de benen och fästa ben där de gamla suttit. Jag kan inte rekommendera det då jag tror det är svårt att få till fint snitt och vi aldrig själva testat detta.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina
  Stina Löfgren
 • Hejsan!

  Vi har monterat två Ivar-skåp ovanpå varandra och behöver nu köpa ben. Vi undrar om benen Carl funkar till detta eller om det blir för tung?
  I så fall vilken storlek (höjd) på benen blir bäst/mest stabilt?
  Mvh Helena
  Helena Hedkvist
 • Hej Helena,

  Tack för din fråga.

  Våra möbelben klarar mycket vikt men vi kan inte säga en exakt maxvikt. Därmed kan vi inte garantera detta då det också beror på hur mycket extra vikt möbeln kommer belastas med när ni fyller skåpet med saker samt att vi inte har testat detta själva. 

  Vi rekommenderar alltid att även fästa skåpet (speciellt när de är staplade på varandra) i väggen bakom. Detta för att undvika att skåpen kan tippa över.

  Vänligen återkom om ni har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 
  Amanda
 • Hej, Jag skulle vilka montera ben på en Nordli byrå och undrar vilka som skulle fungera om jag vill vara säker på att benen håller sig 2-3 cm från baksidan så att vägglisten inte gör att själva byrån kommer ut från väggen. Funkar några eller alla av dessa Astrid, Otto, Carl, Kurt, Theodor?
  Tacksam för svar
  Martin
 • Hej Mikaela,

  Tack för din fråga.

  Vi har inget ben i mässing som är exakt 15 cm men vi har ett ben som är 17 cm i mässing- Harald 170 brass. Det är det som vi har i mässing som är närmast.

  Hoppas du hittar några ben du tycker om!

  Bästa hälsningar,
  Amanda 

  Amanda
 • Hej, hur funkar det när man ”monterar ihop” två garderober på ett ben?
  Vi har tre Platsa garderober, kan vi beställa 8 ben då, eller behöver vi 12? Vad behöver man sätta på ”kantbenen” om man monterar ”ihop” i mitten?
  Mattias
 • Hej Mattias,

  Tack för ditt inlägg.

  För att montera ihop två garderober använder du dig av våra universalbeslag. Just nu finns inte "Platsa" som alternativ att välja på hemsidan så välj i stället "annan modell" så kommer universal beslagen inkluderas automatiskt i er order. Om ni önskar montera ihop garderoberna låter 8 ben som en bra idé. Du använder samma ben på samtliga stället, så länge du inte önskar kombinera olika modeller.

  Likt Ikea, rekommenderar vi alltid att möbeln öven fästs i väggen bakom för att undvika någon form av risk att den tippar över. 

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda
  Amanda
 • Hej

  Jag har köpt Ikeas Metod skåp som är till för att sitta på väggen (dvs det finns inga hål undertill för ben). Behöver jag beställa ben till Metod-skåp eller till Övriga modeller då. Antar jag behöver någon form av universalplatta eller liknande

  Tack på förhand
  Mikael
 • Hej Mikael,

  Tack för ditt inlägg.

  När du lägger din order väljer du "metod" som Ikea-möbel. Då inkluderas de beslag du behöver för att montera din ben.

  Det är bara att återkomma om du har några fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda
 • Hej, jag funderar på att införskaffa IKEA`s Eket 70x25x70 och undrar om Estelle ben vit/krom kommer fungera?
  Jag undrar också om när jag beställer Estelle ben kommer de med allt jag behöver för att installera de i Eket och i så fall vad?
  Har ni ngn lösning för luckorna ut över knoppar?
  Finns Otto i vit, fungerar de med Eket?
  Adela
 • Hej Adela,

  Tack för ditt meddelande.

  Vänligen se här vilka möbelben vi rekommenderar till möbeln Eket: ​https://www.prettypegs.com/sv/ikea-forvaring/174-eket/mobelben-till-forvaringsmobler

  När du lägger din order, se till att välja "Eket" som möbel så kommer det du behöver för att montera benen att inkluderas automatiskt.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 

  Amanda
 • Tack Amanda, en till fråga.
  Behöver jag festa Eket skåpet 70x25x70 fästa i väggen?
  Den är nämligen gjort av gips och det inte rekommenderas av byggherre samt snickare.
  Tack

  Adela
 • Hej Adela,

  Vi rekommenderar alltid det Ikea rekommenderar för sina skåp. För att undvika någon form av risk att skåpet kan falla framåt, är det att rekommendera att fästa skåpet i väggen, av säkerhetsskäl. Det är viktigt att du är medveten om detta men du bestämmer såklart själv hur du gör.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 


  Prettypegs
 • Hej, passar benen även till Vimle bäddsoffa?
  Mvh Malin
  Malin
 • Hej Malin,

  Tack för din fråga.

  Vi rekommenderar inte vår ben till bäddsoffor och inte heller Vimle bäddsoffa. Detta då benen på själva bäddsoffan inte är avtagbara och om benen på soffan byts ut matchar det inte med benen på bäddsoffan. Det vill säga det blir olika höjd.

  Så tyvärr nej.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 


  Amanda
 • Hej! Passar era ben till Bestå tv bänk?
  Elin
 • Hej Elin,

  Tack för ditt meddelande.

  Ja våra ben passar till Bestå tv-bänk.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hei!
  Passer Carl 170 på Ekeröstol?
  Mvh Monja
  Monja Wiik
 • Hej Monja,

  Tack för ditt meddelande.

  När vi kikar på produktbeskrivningen ser vi att det går att byta ut till våra ben. Dock har vi inte själva testat våra ben på Ekerö-stolen och kan därmed inte rekommendera det. Du är såklart välkommen att testa och vid en beställning väljer du "annan modell" för att inkludera beslag.

  Det är bara att återkomma om du har några frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Finns högre ben till Sultan Gryning? Befintliga är 21 cm.
  cay corneliuson
 • Hej Cay,
  Tack för din fråga. Ben som rekommenderas till säng och som är högre än 210 är: Carl 230, Estelle 220, Kurt 230, Kurt 300, Siri 220, Harald 230 och Harald 300. Alla dessa bör funka bra till din säng.

  Sultan har ett eget typ av fäste till sina ben men så länge det finns träram att fästa beslagen till benen i så ska det inte vara något problem.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina Löfgren
 • Hej!

  Köpt hem följande möbel från Ikea:
  HEMNES Vitrinskåp, svartbrun, 120x130 cm

  https://www.ikea.com/se/sv/p/hemnes-vitrinskap-svartbrun-20363207/

  Har ni några ben som passar till detta skåp?

  MVH,
  Ella
  Ella
 • Hej Ella,
  Tack för din fråga. Benen på Hemnes är en del av konstruktionen och enda sättet för att byta ben på denna är att såga av de befintliga benen.
  Ledsen att jag inte kan hjälpa dig med detta
  Hälsingar
  Stina
  Stina Löfgren
 • Hej!
  Funderar på att köpa ben till soffan Grönlid på IKEA, det står på er hemsida att det ska fungera men när jag försöker titta på monteringsanvisningarna på IKEA:s hemsida verkar det inte finnas plats för ben, samt se hur många ben som skulle kunna tänkas behövas. Så undrar 1) om det är möjligt att köpa ben som det står till den soffan, samt 2) finns det då fästen för benen och hur många behövs?

  Med vänlig hälsning,
  Sofie
  Sofie
 • Hej Sofie,

  Tack för ditt meddelande.

  När vi kollar på produktbeskrivningen, blir vi också lite osäkra på just modellen Grönlid. Vi måste därmed höra med vår produktansvarig som just nu är på semester tyvärr. Vi ska kika på denna modell och återkommer till dig så snart vi har mer information.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Varför säljer ni inga ekben? Teak är likt men inte samma sak
  Eriksson
 • Hej,

  Tack för din fråga.

  Just nu har vi valt att inte sälja ek i vårt sortiment. Vi erbjuder däremot Teak och Walnut. Det är stor möjlighet att Ek kommer in i vårt sortiment framöver.

  Allt gott,
  Amanda
  Prettypegs
 • Passar era ben Hedvig Narrow 160 till Ikeas Platsa tv-bänk? https://www.ikea.com/se/sv/p/platsa-tv-baenk-vit-s99305257/
  Hanna
 • Hej Hanna,

  Tack för din fråga.

  Till din Platsa tv-bänk rekommenderar vi Hedvig Wide 160 för då överstämmer måtten bättre.

  Återkom om du har fler frågor.

  Vänligen,
  Amanda
  Prettypegs
 • Hej! I listan över vilka Ikeamodeller som era ben passar finns Stockholm tv-bänk med. Där sitter originalbenen på en färdig ram. Hur monterar man nya ben på den? (Skulle vilja ha ett par utåtställda till den)


  Helena
 • Hej Helena,

  Tack för ditt meddelande.

  För att byta ut till våra Prettypegs får du helt enkelt låta bli att montera den befintliga ramen och istället montera våra ben m.h.a vårt universalbeslag som medföljer automatiskt när du väljer "Stockholm TV-bänk".

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Vänligen,
  Amanda 


  Prettypegs
 • Tack för svar! Och det är universalbeslaget som monteras i hörnen på möbeln? Vad är i så fall er och kundernas erfarenhet av att skruva i spånskiva (poröst material) som stommen är gjord av?
  Helena
 • Hej Helena,

  Om du använder Universalbeslag för din möbel och materialet under verkar poröst, så kan det vara nödvändigt att använda längre och grövre skruv för att så att Universalbeslaget sitter ordentligt.

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Vänligen,
  Amanda
  Prettypegs
 • Hej!
  Fungerar era ben och knoppar till PAX garderob?

  mvh
  Josefin
  Josefin Falk
 • Hej Josefin,

  Tack för ditt meddelande.

  Tyvärr rekommenderar vi inte våra ben till PAX garderob p.g.a att möbeln har en smal ram undertill vilket gör det svårt att montera våra ben undertill. Knopparna däremot fungerar att använda till PAX.

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 


  Prettypegs
 • Hej!
  Jag skulle vilja köpa era bordsben till att ha under ett skrivbord.
  Men ser att de endast är 48cm höga?
  Har ni några bordsben som är högre?
  Frida Ottosson
 • Hej Frida,

  Tack för ditt meddelande. Vad roligt att du är intresserad av våra produkter.

  Ja vi har flera bordsben i höjden 70 cm höga, du finner dem här.

  Bara att återkomma om du har andra frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hej
  varför passar inte inte era soffben till Kivik soffan med schäslong?
  Jag vill gärna byta ut de befintliga för att höja upp soffan lite. 
  Mvh Christine
  Christine
 • Hej Christine,

  Kivik med schäslong har en metallram undertill som håller ihop de olika delarna. Denna går inte att byta ut och tyvärr har vi inga ben som matchar i höjd men ramens ben. D.v.s om man behåller ramen men byter ut de övriga benen, kommer det bli höjdskillnader.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 

  Prettypegs
 • Hej!
  Jag har en fråga som är snarlik den som ställdes om IKEA - Stockholm TV-bänk. Min fråga gäller IKEA - Mostorp tv-bänk:
  Jag förstår ifrån diskussionen där att om möblen vanligtvis monteras på en ram så rekommenderar ni att man använder pretty-pegs universalbeslag och inte monterar ramen. Finns det någon risk anser ni, att bottenplattan i möbeln inte orkar bära sin egen vikt om man låter bli att montera ramen? Dvs. på sikt sjunker ihop/blir böjd. Om det nu faktiskt är en risk, hur "hackar" jag detta bäst? Ex. borde jag sätta ett extra ben i mitten?


  MVH

  Martin
 • Hej Martin,

  Tack för din fråga.

  Ja, om ramen inte monteras, fördelar inte vikten på samma sätt. Rekommenderat är därmed ett eller två support ben i mitten för att motverka att möbeln sviktar i mitten, precis som du säger.

  Det är bara att återkomma om du har andra frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hej!

  Har Vimle (inte bäddsoffa) M8-hål eller måste man använda universialbeslagen?

  Vi funderar på att köpa 8 st svarta Carl 120 till vår (då vi har schäslong).

  En sidofråga också: Går det att få leverans via något annat än DHL? De är i mitt tycke ett företag som inte hängt med i tiden och brister rejält i kvalité och smidighet mot kunden.
  Kent Larsson
 • Hej Kent,

  Tack för din fråga.

  Vimle har hål för M8-bult. Vi arbetar endast med DHL och just nu har vi inget annat fraktalternativ tyvärr. Tack för din feedback kring detta.

  Vänligen återkom om du har några andra frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hej

  Skulle Estelle 120 Bold i valnöt funka på Stockholm 2017 Sandbacka 3-sits?
  Mvh
  Maximilian
  Maximilian
 • Hej ! Passar Hedvig Narrow 160 (silver) till BESTÅ? Kan endast se att Hedvig Wide 160 passar till BESTÅ men jag vill gärna ha silver.. Tack för svar!
  Matilda
 • Hej! Passar Hedvig Narrow 160 till BESTÅ?
  Matilda
 • Hej Matilda,
  tack för din fråga.
  Hedvig narrow går att använda med bestå. Benen kommer dock att hamna mer centrerade mot mitten. Tipprisken för möbeln ökar då. Fäster du din bestå ordentligt i väggen (som vi alltid rekommenderar) så ska det gå fint. Vi sålde detta ben till Bestå förut men har nu gjort en specialare (Hedvig wide)för att passa just Bestå. Den har hål som matchar Bestås förborrade gängor.

  Om du använder narrow så får du istället skruva fast benen i din bestå med små-skruv som du får med din order.

  Hör av dig om du har någon annan fråga
  Hälsningar
  Amanda
 • Hej!
  Jag ser att det ställts en fråga kring ben till Ikeas väggskåpsstomme Metod tidigare men vill gärna veta om det är universalbeslaget som skickas med benen eller om det är ett helt annat infästningsbeslag som passar då möbeln inte är helt plan undertill. I ert svar på tidigare ställd fråga svara ni bara att man ska välja Metod i modell-listan. 
  Kort sagt, hur ser beslaget för ben till Metod köksskåp ut?
  Deborah
 • Hej Deborah,

  Tack för din fråga.

  Nej, det är universal beslaget du ska ha till Metod. Vi har samma beslag till att möbelben upp till 30 cm.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda


  Amanda
 • Hej!
  Funderar på att köpa ben till soffan Grönlid på IKEA, Sofie ställde en fråga kring detta i aug.

  På vissa av benen på er hemsida står att det ska fungera men inte alla. men monteringsanvisningarna är lite diffusa och jag ser inte att Sofie fått svar på sin fråga.
  Så undrar 1) om det är möjligt att köpa ben som det står till den soffan, samt 2) finns det då fästen för benen och hur många behövs?

  Med vänlig hälsning,
  fredrik

  Fredrik
 • Hej Fredrik,

  Tack för din fråga.

  De ursprungliga benen på Grönlid är 5 cm höga. Vårt lägsta möbelben är 10 cm, d.v.s alla våra möbelben kommer dubbla (eller mer) höjden på Grönlid. Detta är anledningen till att vi inte rekommenderar alla våra möbelben till Grönlid. På vår hemsida rekommenderar vi våra möbelben upp till 12 cm. Det går att använda våra högre möbelben men man ska vara medveten att soffans höjd blir då avsevärt högre.

  Vänligen återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda
  Amanda
 • Hej
  Funderar på att köpa IKEAS lådhurts Alex, men vill ha den på ben. Passar några av era?
  Angelica
 • Hej Angelica,

  Tack för din fråga.

  Vi rekommenderar de ben vi rekommenderar till förvaringsmöbler till denna modell. Du behöver även välja "annan modell" för att få med universal beslag till din order.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.