Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Passar Prettypegs ben till just min Ikea-möbel?

Prettypegs ben passar till följande Ikea-möbler:

SOFFA: 
Karlstad, Klippan, Karlsfors, Klobo, Mysinge, Ektorp, Söderhamn, Solsta, Ljungvik, Sandby, Oleby, Tidafors, Vaxholm, Härnösand, Skogaby, Säter, Ystad, Landskrona, Dagarn, Norsborg, Stockholm (upp till 3-sits), Stockholm 2017 (upp till 2-sits), Vallentuna (ej bäddsoffa), Vimle, Delaktig, Flottebo, Friheten (ej bäddsoffa), Grönlid, Kivik (ej hörnsoffa), Karlstad (ej bäddsoffa).

SÄNG:
Espevär, Evenskjer, Järnudda, Skårer, Skotterud, Stavanger, Skaun, Snarum-seien, Songli, Stavanger, Sultan-serien.

FÖRVARING:
Bestå förvaring, Eket, Galant-serien, Kallax/Expedit, Ivar Byrå, Ivar skåp, Mackapär skåp, Metod, Mosjö-Tvbänk, Mostorp Tv-bänk, Nordli (ej blå byrå med 4 lådor), PS-serien, Platsa, Regissör, Stockholm TV-bänk/Sidobord, Stockholm byrå m. 2 lådor, Stuva förvaring, Tarva-serien, Tockarp Tv-bänk, Trysil.

BORD:
Till alla våra bordsben så medföljer beslag (och skruv) som gör att du kan fästa benen på de allra flesta skivor. Så länge det går att fästa skruv i skivans material. För våra bordsben av trä så brukar vi rekommendera bordsskivor i storleken 150 cm längd x 80 cm bredd. Detta så att bordet ej riskerar att kännas instabilt. Vid stora, tyngre skivor rekommenderar vi våra stålben HARALD.
-----------

Om du inte hittar din möbel i listan, eller om du har en annan möbel än Ikea - Se till att din möbel har rätt förutsättningar för att montera universalbeslag. Detta gör du genom att titta om möbeln har en ordentlig träram som det går att fästa småskruv i. Alternativt om det finns en plan yta som skruv kan fästas med skruv (skruv medföljer). Universalbeslag automatiskt när du väljer "annan modell".


Kommentarer

 • Hej!
  Passar Sigrid 440 RAW (obehandlad ask) till Ikeas "Billsta" 70 cm runt bord? Tänkte använda bordet som soffbord varför jag behöver nya ben.
  Tack på förhand.
  Marlis
 • Hej Marlis,

  Tack för din fråga.

  Det går bra att montera Sigrid 440 på IKEAs Billsta genom att du låter bli att montera underredet/benet som medföljer och istället monterar våra ben direkt under bordsskivan. När du lägger din order, väljer du "annan modell" och då inkluderas de beslag du behöver.

  Det är bara att höra av dig om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda Grundberg
 • Jag har svårt att se hur det ska gå att montera benen utan att de sticker ut. Om toppmåttet är 50mm och skruvhålet inte är 25mm in har jag svårt att se hur benens topp inte ska sticka ut, vad har jag missat? På alla bilder ser det ju väldigt bra ut..
  Det är en Nordli byrå och det finns redan skruvhål i bottenplattan.
  Sara Beck
 • Hej Sara,
  Tack för din fråga. När du beställer ben till en Nordli-möbel så ingår universalbeslag. Dessa sak inte fästas så de matchar de gängor som redan finns på möbeln. De ska fästas så de sitter en liten bit längre in på möbeln. Se bild.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina

  Stina Löfgren
 • Finns det ngr ben man kan använda att förlänga Hemnes liten byrå med för att höja den minst 10 cm?
  Kristina
 • Hej Kristina,
  Tack för din fråga. Hemnes byrå har inga lösa ben. Benen är konstruktionen som håller uppe sidorna på möbeln. Enda sättet att byta ben är att såga av de benen och fästa ben där de gamla suttit. Jag kan inte rekommendera det då jag tror det är svårt att få till fint snitt och vi aldrig själva testat detta.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina
  Stina Löfgren
 • Hejsan!

  Vi har monterat två Ivar-skåp ovanpå varandra och behöver nu köpa ben. Vi undrar om benen Carl funkar till detta eller om det blir för tung?
  I så fall vilken storlek (höjd) på benen blir bäst/mest stabilt?
  Mvh Helena
  Helena Hedkvist
 • Hej Helena,

  Tack för din fråga.

  Våra möbelben klarar mycket vikt men vi kan inte säga en exakt maxvikt. Därmed kan vi inte garantera detta då det också beror på hur mycket extra vikt möbeln kommer belastas med när ni fyller skåpet med saker samt att vi inte har testat detta själva. 

  Vi rekommenderar alltid att även fästa skåpet (speciellt när de är staplade på varandra) i väggen bakom. Detta för att undvika att skåpen kan tippa över.

  Vänligen återkom om ni har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 
  Amanda Grundberg
 • Hej, Jag skulle vilka montera ben på en Nordli byrå och undrar vilka som skulle fungera om jag vill vara säker på att benen håller sig 2-3 cm från baksidan så att vägglisten inte gör att själva byrån kommer ut från väggen. Funkar några eller alla av dessa Astrid, Otto, Carl, Kurt, Theodor?
  Tacksam för svar
  Martin
 • Hej Martin,

  Tack för din fråga.

  Nordli från Ikea har inte förborrade hål för M8-bult och därmed medföljer universal beslag i din order för att du ska kunna montera fast benen. Du väljer själv vilken placering som är bäst för beslagen, d.v.s. du kan välja att fästa beslagen något längre in (förutsatt att möbel ändå blir tillräckligt stabil) och på så sätt hamnat benen längre in under möbeln.

  Utöver det, rekommenderar vi alltid att även fästa möbeln i väggen bakom.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda  Amanda Grundberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.