Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Passar Prettypegs ben till just min Ikea-möbel?

Prettypegs ben passar till följande Ikea-möbler:

SOFFA: 
Karlstad, Klippan, Karlsfors, Klobo, Mysinge, Ektorp, Söderhamn, Solsta, Ljungvik, Sandby, Oleby, Tidafors, Vaxholm, Härnösand, Skogaby, Säter, Ystad, Landskrona, Dagarn, Norsborg, Stockholm (upp till 3-sits), Stockholm 2017 (upp till 2-sits), Vallentuna (ej bäddsoffa), Vimle, Delaktig, Flottebo, Friheten (ej bäddsoffa), Grönlid, Kivik (ej hörnsoffa), Karlstad (ej bäddsoffa).

SÄNG:
Espevär, Evenskjer, Järnudda, Skårer, Skotterud, Stavanger, Skaun, Snarum-seien, Songli, Stavanger, Sultan-serien.

FÖRVARING:
Bestå förvaring, Eket, Galant-serien, Kallax/Expedit, Ivar Byrå, Ivar skåp, Mackapär skåp, Metod, Mosjö-Tvbänk, Mostorp Tv-bänk, Nordli (ej blå byrå med 4 lådor), PS-serien, Platsa, Regissör, Stockholm TV-bänk/Sidobord, Stockholm byrå m. 2 lådor, Stuva förvaring, Tarva-serien, Tockarp Tv-bänk, Trysil.

BORD:
Till alla våra bordsben så medföljer beslag (och skruv) som gör att du kan fästa benen på de allra flesta skivor. Så länge det går att fästa skruv i skivans material. För våra bordsben av trä så brukar vi rekommendera bordsskivor i storleken 150 cm längd x 80 cm bredd. Detta så att bordet ej riskerar att kännas instabilt. Vid stora, tyngre skivor rekommenderar vi våra stålben HARALD.
-----------

Om du inte hittar din möbel i listan, eller om du har en annan möbel än Ikea - Se om din möbel har en M8-gänga eller se till att möbeln har rätt förutsättningar för att montera universalbeslag. Detta gör du genom att titta om möbeln har en ordentlig träram som det går att fästa småskruv i. Alternativt om det finns en plan yta som skruv kan fästas i. Universalbeslag och skruv kommer med automatiskt när du väljer "annan modell".


Prettypegs Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Passar Sigrid 440 RAW (obehandlad ask) till Ikeas "Billsta" 70 cm runt bord? Tänkte använda bordet som soffbord varför jag behöver nya ben.
  Tack på förhand.
  Marlis
 • Hej Marlis,

  Tack för din fråga.

  Det går bra att montera Sigrid 440 på IKEAs Billsta genom att du låter bli att montera underredet/benet som medföljer och istället monterar våra ben direkt under bordsskivan. När du lägger din order, väljer du "annan modell" och då inkluderas de beslag du behöver.

  Det är bara att höra av dig om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda Grundberg
 • Jag har svårt att se hur det ska gå att montera benen utan att de sticker ut. Om toppmåttet är 50mm och skruvhålet inte är 25mm in har jag svårt att se hur benens topp inte ska sticka ut, vad har jag missat? På alla bilder ser det ju väldigt bra ut..
  Det är en Nordli byrå och det finns redan skruvhål i bottenplattan.
  Sara Beck
 • Hej Sara,
  Tack för din fråga. När du beställer ben till en Nordli-möbel så ingår universalbeslag. Dessa sak inte fästas så de matchar de gängor som redan finns på möbeln. De ska fästas så de sitter en liten bit längre in på möbeln. Se bild.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina

  Stina Löfgren
 • Finns det ngr ben man kan använda att förlänga Hemnes liten byrå med för att höja den minst 10 cm?
  Kristina
 • Hej Kristina,
  Tack för din fråga. Hemnes byrå har inga lösa ben. Benen är konstruktionen som håller uppe sidorna på möbeln. Enda sättet att byta ben är att såga av de benen och fästa ben där de gamla suttit. Jag kan inte rekommendera det då jag tror det är svårt att få till fint snitt och vi aldrig själva testat detta.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina
  Stina Löfgren
 • Hejsan!

  Vi har monterat två Ivar-skåp ovanpå varandra och behöver nu köpa ben. Vi undrar om benen Carl funkar till detta eller om det blir för tung?
  I så fall vilken storlek (höjd) på benen blir bäst/mest stabilt?
  Mvh Helena
  Helena Hedkvist
 • Hej Helena,

  Tack för din fråga.

  Våra möbelben klarar mycket vikt men vi kan inte säga en exakt maxvikt. Därmed kan vi inte garantera detta då det också beror på hur mycket extra vikt möbeln kommer belastas med när ni fyller skåpet med saker samt att vi inte har testat detta själva. 

  Vi rekommenderar alltid att även fästa skåpet (speciellt när de är staplade på varandra) i väggen bakom. Detta för att undvika att skåpen kan tippa över.

  Vänligen återkom om ni har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 
  Amanda Grundberg
 • Hej, Jag skulle vilka montera ben på en Nordli byrå och undrar vilka som skulle fungera om jag vill vara säker på att benen håller sig 2-3 cm från baksidan så att vägglisten inte gör att själva byrån kommer ut från väggen. Funkar några eller alla av dessa Astrid, Otto, Carl, Kurt, Theodor?
  Tacksam för svar
  Martin
 • Hej Martin,

  Tack för din fråga.

  Nordli från Ikea har inte förborrade hål för M8-bult och därmed medföljer universal beslag i din order för att du ska kunna montera fast benen. Du väljer själv vilken placering som är bäst för beslagen, d.v.s. du kan välja att fästa beslagen något längre in (förutsatt att möbel ändå blir tillräckligt stabil) och på så sätt hamnat benen längre in under möbeln.

  Utöver det, rekommenderar vi alltid att även fästa möbeln i väggen bakom.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda  Amanda Grundberg
 • Hej jag har en Ikea Söderhamn soffa som har kromade ben. Jag skulle vilja ha några ben som är i mässing gärna så lika originalet som möjligt. Men jag vill att de ska vara lika höga. Har ni några som skulle passa? De benen jag har är 15cm.
  Mikaela Sjöberg
 • Hej Mikaela,

  Tack för din fråga.

  Vi har inget ben i mässing som är exakt 15 cm men vi har ett ben som är 17 cm i mässing- Harald 170 brass. Det är det som vi har i mässing som är närmast.

  Hoppas du hittar några ben du tycker om!

  Bästa hälsningar,
  Amanda 

  Amanda Grundberg
 • Hej, hur funkar det när man ”monterar ihop” två garderober på ett ben?
  Vi har tre Platsa garderober, kan vi beställa 8 ben då, eller behöver vi 12? Vad behöver man sätta på ”kantbenen” om man monterar ”ihop” i mitten?
  Mattias
 • Hej Mattias,

  Tack för ditt inlägg.

  För att montera ihop två garderober använder du dig av våra universalbeslag. Just nu finns inte "Platsa" som alternativ att välja på hemsidan så välj i stället "annan modell" så kommer universal beslagen inkluderas automatiskt i er order. Om ni önskar montera ihop garderoberna låter 8 ben som en bra idé. Du använder samma ben på samtliga stället, så länge du inte önskar kombinera olika modeller.

  Likt Ikea, rekommenderar vi alltid att möbeln öven fästs i väggen bakom för att undvika någon form av risk att den tippar över. 

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda
  Amanda Grundberg
 • Hej

  Jag har köpt Ikeas Metod skåp som är till för att sitta på väggen (dvs det finns inga hål undertill för ben). Behöver jag beställa ben till Metod-skåp eller till Övriga modeller då. Antar jag behöver någon form av universalplatta eller liknande

  Tack på förhand
  Mikael
 • Hej Mikael,

  Tack för ditt inlägg.

  När du lägger din order väljer du "metod" som Ikea-möbel. Då inkluderas de beslag du behöver för att montera din ben.

  Det är bara att återkomma om du har några fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda Grundberg
 • Hej, jag funderar på att införskaffa IKEA`s Eket 70x25x70 och undrar om Estelle ben vit/krom kommer fungera?
  Jag undrar också om när jag beställer Estelle ben kommer de med allt jag behöver för att installera de i Eket och i så fall vad?
  Har ni ngn lösning för luckorna ut över knoppar?
  Finns Otto i vit, fungerar de med Eket?
  Adela
 • Hej Adela,

  Tack för ditt meddelande.

  Vänligen se här vilka möbelben vi rekommenderar till möbeln Eket: ​https://www.prettypegs.com/sv/ikea-forvaring/174-eket/mobelben-till-forvaringsmobler

  När du lägger din order, se till att välja "Eket" som möbel så kommer det du behöver för att montera benen att inkluderas automatiskt.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 

  Amanda Grundberg
 • Tack Amanda, en till fråga.
  Behöver jag festa Eket skåpet 70x25x70 fästa i väggen?
  Den är nämligen gjort av gips och det inte rekommenderas av byggherre samt snickare.
  Tack

  Adela
 • Hej Adela,

  Vi rekommenderar alltid det Ikea rekommenderar för sina skåp. För att undvika någon form av risk att skåpet kan falla framåt, är det att rekommendera att fästa skåpet i väggen, av säkerhetsskäl. Det är viktigt att du är medveten om detta men du bestämmer såklart själv hur du gör.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 


  Prettypegs
 • Hej, passar benen även till Vimle bäddsoffa?
  Mvh Malin
  Malin
 • Hej Malin,

  Tack för din fråga.

  Vi rekommenderar inte vår ben till bäddsoffor och inte heller Vimle bäddsoffa. Detta då benen på själva bäddsoffan inte är avtagbara och om benen på soffan byts ut matchar det inte med benen på bäddsoffan. Det vill säga det blir olika höjd.

  Så tyvärr nej.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda 


  Amanda Grundberg
 • Hej! Passar era ben till Bestå tv bänk?
  Elin
 • Hej Elin,

  Tack för ditt meddelande.

  Ja våra ben passar till Bestå tv-bänk.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hei!
  Passer Carl 170 på Ekeröstol?
  Mvh Monja
  Monja Wiik
 • Hej Monja,

  Tack för ditt meddelande.

  När vi kikar på produktbeskrivningen ser vi att det går att byta ut till våra ben. Dock har vi inte själva testat våra ben på Ekerö-stolen och kan därmed inte rekommendera det. Du är såklart välkommen att testa och vid en beställning väljer du "annan modell" för att inkludera beslag.

  Det är bara att återkomma om du har några frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Finns högre ben till Sultan Gryning? Befintliga är 21 cm.
  cay corneliuson
 • Hej Cay,
  Tack för din fråga. Ben som rekommenderas till säng och som är högre än 210 är: Carl 230, Estelle 220, Kurt 230, Kurt 300, Siri 220, Harald 230 och Harald 300. Alla dessa bör funka bra till din säng.

  Sultan har ett eget typ av fäste till sina ben men så länge det finns träram att fästa beslagen till benen i så ska det inte vara något problem.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina Löfgren
 • Hej!

  Köpt hem följande möbel från Ikea:
  HEMNES Vitrinskåp, svartbrun, 120x130 cm

  https://www.ikea.com/se/sv/p/hemnes-vitrinskap-svartbrun-20363207/

  Har ni några ben som passar till detta skåp?

  MVH,
  Ella
  Ella
 • Hej Ella,
  Tack för din fråga. Benen på Hemnes är en del av konstruktionen och enda sättet för att byta ben på denna är att såga av de befintliga benen.
  Ledsen att jag inte kan hjälpa dig med detta
  Hälsingar
  Stina
  Stina Löfgren

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.