Hur många ben rekommenderar ni?

Prettypegs rekommenderar alltid samma antal möbelben som IKEA rekommenderar. Antal ben beror på hur mycket belastning din möbel kommer utsättas för och/eller vilken design du önskar för din möbel.

Se bifogad bild för hur många ben vi rekommenderar specifikt för Bestå.

Prettypegs Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Jag har tre EKET skåp 70X70x35 som jag tänker hänga på väggskenor men där jag funderar på att även ha ben i framkant för stöd och design. Kanske även i bakkant på de två yttre skåpen. Kan jag montera benen i skarvarna mellan de tre skåpen? Alltså 4 eller 6 ben. Väljer mellan Greta 170 eller Hedvig little 160. Vad rekommenderar ni?
  Med vänlig hälsning, Maria
  Maria
 • Hej Maria,

  Tack för ditt meddelande.

  Du kan montera benen i skarvarna mellan skåpen m.h.a våra universalbeslag.

  Båda benen Greta 170 och Little Hedvig passar jättebra så det blir bra vilka som ni väljer.

  Det är bara att återkomma om ni har några frågor.

  Vänligen,
  Amanda
  Prettypegs
 • Tack för svar! Kan man sätta två ben i ytterkant/bakkant på de två yttre skåpen fast de hänger på skena eller är golvsockeln i vägen för benen då. Dessa två ben har ju ingen funktion utan bara om det skulle se snyggare ut. Vad tror ni? Med vänlig hälsning, Maria
  Maria
 • Hej Maria,

  För att montera ben på möbeln Eket, används universal beslag som du kan montera "vart du vill". Du kan därmed välja att fästa beslaget framför skenan.

  Bästa hälsningar,
  Amanda
  Prettypegs
 • Hej,

  Hur många ben behövs till Kallax 182x182 cm? Jag funderar på Estelle Slim 220 eller Carl.

  Mvh
  Sofia
  Sofia
 • Hej Sofia,

  Tack för din fråga.

  Då denna möbel är såpass hög, rekommenderar vi så långa ben som möjligt. Precis som IKEA säger, måste denna möbel förankras i vägg. Beroende på hur "väl" Kallax-möbeln monteras fast i väggen, tas mycket vikt upp i och med det och hur många ben som rekommenderas kan därmed vara olika. Men ett i varje hörn och sedan två ben i mitten, mer som stödben brukar vara rekommenderat. D.v.s 6 stycken ben.

  Bara att återkomma om du har fler frågor.

  Vänligen,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hej!
  Vi funderar på att köpa Harald 230 till våra två Bestå med bredd 120 vardera.Blir det snyggt att ha 6 ben där 2 är i skarven när det gäller den här designen eller ska varje skåp ha 4 ben ändå? Sedan gissar jag attvi även ska ha ett varsitt stödben som kanske bäst fästs i mitten och bakkant på respektive Bestå?

  Tack på förhand!

  Mvh
  Fredrik

  Fredrik
 • Hej Fredrik,
  Tack för din fråga. Jag skulle rekommendera dig att använda ett Harald-ben i varje hörn på de båda skåpen, alltså åtta ben. Om du kommer lasta möblerna tungt så skulle jag rekommendera dig att använd ett extraben per möbel. Fäst också dina skåp i väggen för extra stabilitet.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina Löfgren
 • Hej!

  Jag har två Ivarskåp från Ikea som jag vill montera på ben på. Jag har sett på bilder att det är 6 st ben. Hur blir det med benen i mitten? Kan man köpa till något som man sätter fast i mitten för att endast använda 6 st ben? Eller får man med något att det är möjligt att endast använda 6 st ben så att det inte blir två ben bredvid varandra i mitten?
  Annika
 • Hej Annika,

  Tack för din fråga.

  Se till att välja "Ivar" som IKEA-möbel så kommer beslagen du behöver inkluderas automatiskt till din order.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsnigar,
  Amanda
  Prettypegs
 • Hej

  Har 2 st 120cm Bestå bredvid varandra ståendes på golvet (dvs 240cm totalt) som jag tänkte sätta ben på. Vad jag förstår rekommenderar ni 2st i vardera hörn, 2st i mittenskarven samt 2st stödben. Var rekommenderar ni att man sätter stödbenen, längst bak i mitten på respektive del eller i mitten under dem?
  Hur mycket tyngd klarar bänken om man hoppar över stödbenen? En 55 tums TV?

  /J

  johan
 • Hej Johan,

  Tack för din fråga.

  Om du har den här modellen av Bestå, så finns det redan ett förborrat hål framtill i mitten av möbeln. Likt hur IKEA rekommenderar, så rekommenderar vi att stödbenet också fästs där hålet finns framtill i mitten. Notera att, då du sammanfogar Bestå använder du dig av våra beslag, och samtliga ben måste fästas med beslag för att det ska bli samma höjd. IKEA skriver på sin hemsida att denna möbel måste förankras i vägg med medföljande beslag. Max. belastning är 20 kg per horisontell yta (med stödben) då stommen placeras på golvet. Vi har ingen exakt maxvikt för våra möbelben men om ej stödben monteras, finns det en risk att möbeln kan böjas i mitten.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda


  Amanda Grundberg
 • Hej,


  Jag har en bestå tv-bänk på 180 cm som ska sättas ihop med två stommar på 60 cm på vardera sida av tv-bänken. Dvs sammanlagt 3 meter. Om jag lägger fyra ben på vardera stomme, som är på 60 cm, samt 8 ben till tv bänken blir det ej symmetrisk (fler ben vid skarvarna än vid övriga bänken).  Hur många ben behöver jag köpa för att det ska bli symmetrisk vid sammansättningen?
  Delal
 • Hej Delal,

  Tack för din fråga.

  Om du vill sammanfoga dina 3 enheter Bestå: 60 + 180 + 60 så kan du använda 12 st ben för att få det exakt symmetriskt. D.vs om du delar in 180 Bestå i tre delar blir det som tre 60 Bestå. Då blir det 6 st framtill och 6 st ben baktill. Beroende på hur mycket extra vikt möbeln kommer utsättas för, skulle ett alternativ vara att montera 6 st framtill för att få det att se symmetriskt ut och sedan 1 eller 2 st ben färre baktill. Men som sagt det beror på hur mycket vikt möbeln kommer utsättas för. För att sammanfoga dem tre delarna behöver du montera 2 ben vadera över respektive skarv och sedan 2 ben i vadera ytterhörn och sedan extra ben undertill 180 Bestå.

  För att sammanfoga behöver du använda våra universalbeslag, därmed ska du svara "ja" gällande frågan om sammanfoga som dyker upp på produktsidan. Då inkluderas beslagen automatiskt.

  Vänligen återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda
 • Hej.

  Jag vill ha ben på IKEA NORDLI.
  En är 120x99 cm (fyra stora och fyra små lådor) och där tänkte jag Ester 80. (https://www.ikea.com/se/sv/p/nordli-byra-med-8-lador-vit-s79239503/)

  Den andra är 120x68 cm (9 små lådor). Där tänkte jag Carl 120.
  (https://www.ikea.com/se/sv/p/nordli-byra-med-6-lador-vit-s29239497/) (Fast tre lådor till över)

  Nordli har ju inga ben i vanliga fall, så jag undrar; Hur många ben rekommenderar ni till varje. Tänker jag rätt med storlek på ben, eller rekommenderar ni några andra ben?

  /Jonna
  Jonna
 • Hej Jonna,

  Tack för din fråga. För exempelvis Bestå 120 cm bred rekommenderar vi 5 ben, 4 i varje hör och ett ben i mitten. NORDLI är en rätt tung möbel så vi skulle rekommendera 5 eller 6 ben till båda modellerna.

  Storlekarna på benen låter absolut bra.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsingar,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hej
  Jag ska välja ben till beståskåp
  Det är två stommar som vardera är 60cm breda och 120 cm höga
  De ska sättas ihop så det blir 120x120
  Vad rek ni för ben samt hur många?
  Med vänlig hälsning Ulrika
  Ulrika Falk
 • Hi Ulrika,

  Thank you for your post.
  Based on the dimensions that you have provided, we would recommend 6 legs in total. We recommend you to mount your storage to your wall to prevent it from tipping over.
  We appreciate your time and are always happy to help if you have any further questions.
  --
  (Följande meddelande skapades med Google Translator.We ber om ursäkt för eventuella grammatiska avbrott eller stavfel.)
  Tack för ditt inlägg.
  Baserat på de mått du har angett rekommenderar vi totalt 6 ben. Vi rekommenderar att du monterar din lagring på väggen för att förhindra att den välter.
  Vi uppskattar din tid och hjälper alltid gärna om du har ytterligare frågor.

  Kind regards,
  Deniece

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.