Hur många ben rekommenderar ni?

Prettypegs rekommenderar alltid samma antal möbelben som IKEA rekommenderar. Antal ben beror på hur mycket belastning din möbel kommer utsättas för och/eller vilken design du önskar för din möbel.

Se bifogad bild för hur många ben vi rekommenderar specifikt för Bestå.

Prettypegs Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Räcker 5 ben till en Bestå-kombination som är 120 bred, oavsett hur hög kombinationen är?
  Maria
 • Hej Maria,

  Tack för din fråga.

  För de flesta ben vi rekommenderar till förvaringsmöbler räcker det med 5 ben. Men för de ben som är något högre (300 mm / 450 mm) kan de bli mer stabilt med 6 ben. Det beror även på hur mycket extra vikt möbeln kommer utsättas för samt vilken design du önskar etc.

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Vänligen,
  Amanda 
  Amanda
 • Förstår inte illustration. Jag ska köpa ben till 180 cm lång 74 cm hög. Behöver jag då 8 ben ? Ser inte ut så på bilden
  Elina
 • Hej Elina,

  Tack för din fråga.

  Till en Bestå som är 180 cm lång rekommenderar vi 6 ben. 4 stycken att placera i varje hörn och två stycken undertill som fungerar mer som "stödben".

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda
  Amanda
 • Den är dock inte en hel stomme på 180 utan två st, vart ska benen sitta då? Längst in mot väggen eller ut?
  Elina
 • Hej igen,

  Är det en 120 cm + en 60 cm som du ska montera till en enhet på 180 cm totalt?
  Då rekommenderar vi minst 6 ben. 2 ben som du placerar i skarven mellan dem två enheterna (du monterar fast dem med beslag som medföljer i din order) samt 4 ben i varje hörn. Utöver det rekommenderar vi även 1 eller 2 ben (beroende på vad du tycker blir snyggast design/hur mycket vikt din Bestå kommer utsättas för) undertill enheten som är 120 cm, vilka fungerar mer som stödben.

  När du lägger din order, se även till att svara ja på frågan om du vill sammanfoga din Bestå-möbel. Då medföljer beslagen automatiskt. 

  Bästa hälsningar,
  Amanda


  Amanda
 • Det verkar bara vara så dom säljs på Ikea just den på 180
  Elina
 • Jag har två stycken 120 cm Bestå möbel med 40 cm i djup. Jag funderar på Estelle Bold benen 120 mm. Hur många ben rekommenderar ni? Jag ska skruva ihop både möblerna med varandra.
  Ahmet
 • Hej Ahmet,

  Tack för din fråga.

  För 2 x 120 cm Bestå rekommenderar vi minst 8 ben varav 2 av dem fungerar mer som stödben (se bifogad bild i första inlägget). Om fler stödben skulle behövas, beror på hur mycket vikt möbeln kommer utsättas för etc.

  Bästa hälsningar,
  Amanda


  Amanda
 • Hej,
  Jag har också 2 x 120.
  När du skriver att två ska användas som stödben, hur placerar man dem då, längst bak i mitten på varje modul?
  Anneli
 • Hej Anneli,

  När du lägger din order, välj "ja" på frågan om du vill sammanfoga din möbel. Då inkluderas universal beslag som du behöver för att montera dina ben under en möbel som ska sammanfogas. Då beslagen bygger 4 mm, behöver alla ben (inklusive stödben) monteras med universalbeslaget.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsingar,
  Amanda

  Amanda
 • Hej!

  Vi har ett skåp som är ihopbyggt med Ikeas Bestå. Två stommar som blir 120cm  och 128cm högt. Vill gärna ha Estelle Slim, hur många ben behövs? 8st?
  Caroline
 • Hej Caroline,

  Tack för din fråga. 

  Ert skåp är totalt 120 cm brett? Dv.s. det är 2 x 60 cm stommar ni har satt ihop? Och sedan är det två stycken till över? Vänligen se ovan beskrivning på hur många ben vi rekommenderar till olika storlekar Bestå.

  Återkom gärna med om vi har förstått er rätt med hur skåpet ser ut så ska vi hjälpa er vidare. 

  Bästa hälsningar,
  Amanda   Amanda
 • Hej, jag ska ha Bestå möbel, totalt 5st 60 cm luckor, dvs två stycken 120 cm stommar plus en 60 cm stomme. Tänker beställa Nils ben, hur många bör jag beställa? Blir ju ojämnt antal så vad blir snyggast? Med vänlig hälsning, Karin
  Karin Johansson
 • Hej Karin,

  Tack för din fråga.

  Ja, om du önskar att din möbel ska ha exakt symmetri och samma avstånd mellan möbelbenen, så gäller 12 möbelben.

  Om du "bara" vill montera fast möblerna med varandra räcker 8 ben. 4 ben i respektive hörn samt två vid varje skarv samt, om det behövs (beroende på hur mycket belastning möbel kommer utsättas för) 2 stödben under respektive 120 cm enhet.

  Vad du väljer, beror helt enkelt på vad du tycker om bäst 😀

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda
 • Hej!

  Jag skall köpa en bestå skänk, som är 3x60cm => 180cm totalt. (Alltså tre dörrar, enheter). Skulle jag klara mig på 6 ben för detta, eller bör jag verkligen ha 8 ben?
  Jag tänker att om jag har ett ben i varje hörn, och två ben i mitten, dvs i skarvarna mellan enheterna. Skulle det fungera?


  Carl
 • Hej Carl,

  Tack för ditt inlägg.

  Tyvärr kan vi inte garantera att 6 ben är tillräckligt då det beror på hur mycket extra vikt möbeln kommer utsättas för etc. Du är såklart välkommen att testa med 6 ben. Om det mot förmodan skulle bli instabilt kan du alltid köpa till två ben senare.

  Det är bara att återkomma om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda
 • Hej!
  Jag har tre EKET skåp 70X70x35 som jag tänker hänga på väggskenor men där jag funderar på att även ha ben i framkant för stöd och design. Kanske även i bakkant på de två yttre skåpen. Kan jag montera benen i skarvarna mellan de tre skåpen? Alltså 4 eller 6 ben. Väljer mellan Greta 170 eller Hedvig little 160. Vad rekommenderar ni?
  Med vänlig hälsning, Maria
  Maria
 • Hej Maria,

  Tack för ditt meddelande.

  Du kan montera benen i skarvarna mellan skåpen m.h.a våra universalbeslag.

  Båda benen Greta 170 och Little Hedvig passar jättebra så det blir bra vilka som ni väljer.

  Det är bara att återkomma om ni har några frågor.

  Vänligen,
  Amanda
  Prettypegs
 • Tack för svar! Kan man sätta två ben i ytterkant/bakkant på de två yttre skåpen fast de hänger på skena eller är golvsockeln i vägen för benen då. Dessa två ben har ju ingen funktion utan bara om det skulle se snyggare ut. Vad tror ni? Med vänlig hälsning, Maria
  Maria
 • Hej Maria,

  För att montera ben på möbeln Eket, används universal beslag som du kan montera "vart du vill". Du kan därmed välja att fästa beslaget framför skenan.

  Bästa hälsningar,
  Amanda
  Prettypegs
 • Hej,

  Hur många ben behövs till Kallax 182x182 cm? Jag funderar på Estelle Slim 220 eller Carl.

  Mvh
  Sofia
  Sofia
 • Hej Sofia,

  Tack för din fråga.

  Då denna möbel är såpass hög, rekommenderar vi så långa ben som möjligt. Precis som IKEA säger, måste denna möbel förankras i vägg. Beroende på hur "väl" Kallax-möbeln monteras fast i väggen, tas mycket vikt upp i och med det och hur många ben som rekommenderas kan därmed vara olika. Men ett i varje hörn och sedan två ben i mitten, mer som stödben brukar vara rekommenderat. D.v.s 6 stycken ben.

  Bara att återkomma om du har fler frågor.

  Vänligen,
  Amanda

  Prettypegs
 • Hej!
  Vi funderar på att köpa Harald 230 till våra två Bestå med bredd 120 vardera.Blir det snyggt att ha 6 ben där 2 är i skarven när det gäller den här designen eller ska varje skåp ha 4 ben ändå? Sedan gissar jag attvi även ska ha ett varsitt stödben som kanske bäst fästs i mitten och bakkant på respektive Bestå?

  Tack på förhand!

  Mvh
  Fredrik

  Fredrik
 • Hej Fredrik,
  Tack för din fråga. Jag skulle rekommendera dig att använda ett Harald-ben i varje hörn på de båda skåpen, alltså åtta ben. Om du kommer lasta möblerna tungt så skulle jag rekommendera dig att använd ett extraben per möbel. Fäst också dina skåp i väggen för extra stabilitet.
  Hör av dig om du har någon mer fråga
  Hälsningar
  Stina Löfgren
 • Hej!

  Jag har två Ivarskåp från Ikea som jag vill montera på ben på. Jag har sett på bilder att det är 6 st ben. Hur blir det med benen i mitten? Kan man köpa till något som man sätter fast i mitten för att endast använda 6 st ben? Eller får man med något att det är möjligt att endast använda 6 st ben så att det inte blir två ben bredvid varandra i mitten?
  Annika
 • Hej Annika,

  Tack för din fråga.

  Se till att välja "Ivar" som IKEA-möbel så kommer beslagen du behöver inkluderas automatiskt till din order.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsnigar,
  Amanda
  Prettypegs
 • Hej

  Har 2 st 120cm Bestå bredvid varandra ståendes på golvet (dvs 240cm totalt) som jag tänkte sätta ben på. Vad jag förstår rekommenderar ni 2st i vardera hörn, 2st i mittenskarven samt 2st stödben. Var rekommenderar ni att man sätter stödbenen, längst bak i mitten på respektive del eller i mitten under dem?
  Hur mycket tyngd klarar bänken om man hoppar över stödbenen? En 55 tums TV?

  /J

  johan
 • Hej Johan,

  Tack för din fråga.

  Om du har den här modellen av Bestå, så finns det redan ett förborrat hål framtill i mitten av möbeln. Likt hur IKEA rekommenderar, så rekommenderar vi att stödbenet också fästs där hålet finns framtill i mitten. Notera att, då du sammanfogar Bestå använder du dig av våra beslag, och samtliga ben måste fästas med beslag för att det ska bli samma höjd. IKEA skriver på sin hemsida att denna möbel måste förankras i vägg med medföljande beslag. Max. belastning är 20 kg per horisontell yta (med stödben) då stommen placeras på golvet. Vi har ingen exakt maxvikt för våra möbelben men om ej stödben monteras, finns det en risk att möbeln kan böjas i mitten.

  Återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda


  Amanda
 • Hej,


  Jag har en bestå tv-bänk på 180 cm som ska sättas ihop med två stommar på 60 cm på vardera sida av tv-bänken. Dvs sammanlagt 3 meter. Om jag lägger fyra ben på vardera stomme, som är på 60 cm, samt 8 ben till tv bänken blir det ej symmetrisk (fler ben vid skarvarna än vid övriga bänken).  Hur många ben behöver jag köpa för att det ska bli symmetrisk vid sammansättningen?
  Delal
 • Hej Delal,

  Tack för din fråga.

  Om du vill sammanfoga dina 3 enheter Bestå: 60 + 180 + 60 så kan du använda 12 st ben för att få det exakt symmetriskt. D.vs om du delar in 180 Bestå i tre delar blir det som tre 60 Bestå. Då blir det 6 st framtill och 6 st ben baktill. Beroende på hur mycket extra vikt möbeln kommer utsättas för, skulle ett alternativ vara att montera 6 st framtill för att få det att se symmetriskt ut och sedan 1 eller 2 st ben färre baktill. Men som sagt det beror på hur mycket vikt möbeln kommer utsättas för. För att sammanfoga dem tre delarna behöver du montera 2 ben vadera över respektive skarv och sedan 2 ben i vadera ytterhörn och sedan extra ben undertill 180 Bestå.

  För att sammanfoga behöver du använda våra universalbeslag, därmed ska du svara "ja" gällande frågan om sammanfoga som dyker upp på produktsidan. Då inkluderas beslagen automatiskt.

  Vänligen återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.