Till senaste kommentaren

Passar Prettypegs till soffor från MIO?

Hej!

Jag har soffan Nevada från MIO https://www.mio.se/p/nevada-3-sits-soffa-med-divan-hoger/M1712634

Är det möjligt att byta ben till lite högre ben på denna soffa? Klarar isåfall benen vikten/belastningen? Om det går vilka ben rekommenderar ni isåfall samt hur många?

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Ida,
  Tack för din fråga. Du bör kunna byta ben på denna modell men jag har tyvärr ingen erfarenhet av denna soffa. Jag tittade på monteringsanvisningarna för den och det ser ut som benen fästs antingen med småskruvar eller med M5-bultar. Våra ben fästs med M8-bultar eller med universalbeslag. Jag skulle rekommendera dig att välja ”andra modeller” när du beställer så får du med allt som behövs. Absolut mest stabila benen och som skulle vara bra i höjd (lite högre än standard för denna soffa) är Theodor 80 (eller 120 om du vill höja mer). Hör av dig om du har någon annan fråga.
  Hälsningar
  Stina Löfgren
 • Hej, jag har också en soffa från Mio, tror den heter Monza men finns nog inte kvari sortimentet. Infästningen på soffan är en mm-gänga som skulle kunna vara M8 men jag får mäta det. Era soffben har alltså då en mm-skruv (bult) som är M8. Fattar jag det rätt då?
  Camilla Johansson
 • Hej Camilla,

  Tack för din fråga.

  Ett stor antal av våra möbelben monteras m.h.a. M8-bult, precis. Om din möbel inte har förborrade hål för M8-bult, kan du använda våra beslag. För att kunna montera beslagen, behöver det finnas en träyta/ram undertill där du fäster benen som kan ta 20 mm skruv. När du lägger din order, väljer du "annan modell", då inkluderas beslagen automatiskt.

  Återkom om du har några andra frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda
  Prettypegs
 • Hei,
  Jeg har kjøpt border tofteryd (sofabord) fra ikea. Den kommer med bein som er korte og gir kun en høyde på 30 cm. Jeg lurte på om arvid 480 bein vil passe til det bordet?
  Komel Azeem
 • Hej Komel,

  Tack för din fråga.

  Vi har ingen erfarenhet av våra möbelben på detta bord från IKEA. Men vi har kikat på produktbeskrivningen och för att montera våra möbelben, så skruvar du inte fast de befintliga benen som skapar en form av ram. I och med att våra möbelben inte kommer skapa denna ram, kan detta påverka stabiliteten. För att montera våra ben behöver du använda universal beslaget, vilket inkluderas automatiskt när du väljer "annan möbel". Höjden 480 fungerar också. Det du behöver se över är att det går att skruva in 20 mm skruv i understa planet.

  Bästa hälsningar,
  Amanda  Amanda
 • Hej Är inte nöjd med benen till min Streetsoffa. De är ju i plast, kan man byta till ekben? Vad kostar de?
  Tacksam för svar.
  Vänliga hälsningar
  Ulla Ljunggren Hall
  Ulla Ljunggren Hall
 • Hej Ulla,

  Tack för din fråga.

  Är det den här soffan du har? Tyvärr har vi ingen erfarenhet av just denna specifika modell från MIO. När vi kikar på produktbeskrivningen, ser vi att soffan har stödben i mitten som håller upp soffan. Vi rekommenderar dig att ta reda på hur höga benen är som sitter i hörnen på soffan och se om de matchar med en höjd som vi erbjuder.
  Utöver det rekommenderar vi om du tar reda på om orginalbenen fästs med M8-bult, vilket vi fäster våra möbelben med.

  Vänligen återkom om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda
 • Hej för ditt svar. Har den 3 sitsiga Streetsoffan med 2 plymåer. Plasbenen är 15 cm höga. Har Mio inga andra soffben som är 15 cm. De har kontaktat fabriken det fanns ett par ben som passade men var smalare bytte man till dem gjorde man der på eget bevåg. Ben i ek måste ju vara starkare än plastben. Är det ngt nytt att soffben är plast?vad menas med M8 bult ?

  Mvh
  Ulla ljunggren Hall
  Ulla Ljunggren Hall
 • Hej Ulla,

  M8-bult är den skruv/bult vi använder för att montera våra möbelben på möbler som har förborrade hål för M8.bult. Du är varmt välkommen att kika på våra monteringsinstruktioner här. Vi erbjuder ett ben som också är 15 cm högt och det benet heter Svea 150. Då vi inte har någon erfarenhet att just denna specifika modell från MIO, kan vi inte garantera att det går att byta ut benen. Vi rekommenderar att du ser till att din soffa har de rätta förutsättningarna innan du gör din beställning.

  Önskar dig en fin dag!

  Bästa hälsningar,
  Amanda

  Amanda
 • hej
  jag har en gammal teakbokhylla som står på en sockel som går att ta bort. Tänker använda mig av underdelen. Kan jag använda mig av era ben och på så sätt höja bänken? Skulle karl 230 i svart passa?

  Ingrid A Himmelstad
 • Hej Ingrid,

  Tack för ditt meddelande. Detta är en Google översatt svar, ber om ursäkt för alla grammatikfel.Vi uppskattar ditt intresse för våra produkter. Men kan inte vara alltför säker direkt.Kan vi be om några bilder och dimensioner så att vi kan hjälpa dig vidare?Ser fram emot ditt svar.

  Vänliga hälsningar
  Deniece
 • Hej,
  Jag har en Mio friday soffa. Passar era ben?

  Helene
 • Hej Helene,

  (Följande meddelande skapades med Google Translator. We ber om ursäkt för eventuella grammatiska avbrott eller stavfel.)

  Tack för ditt inlägg. Vi har inte själva försökt byta ut benen här men ser på strukturen så ser det ut som att den här kommer att fungera. Du behöver dock några breda ben. Kanske kommer Theodor ben att se bra ut här. Beställ samma antal ben med antalet ben som den ursprungliga och välj 'annan modell' så att du får rätt beslag. Vi uppskattar din tid och hjälper alltid gärna om du har ytterligare frågor.
  Vänliga hälsningar,
  Deniece
 • Hej,

  Passar Carl 120 eller Carl 170 just den här soffan från Mio? Länk: https://www.mio.se/p/sit-down-3-sits-soffa-med-divan-hoger/M1569203
  Jasmine
 • Hi Jasmine,

  (Följande meddelande skapades med Google Translator. We ber om ursäkt för eventuella grammatiska avbrott eller stavfel.)
  Tack för ditt inlägg.
  We ber om ursäkt för eventuella grammatiska avbrott eller stavfel.) När det gäller den här modellen har vi inte stött på att uppgradera den här ännu, så vi kan inte garantera 100% att det kommer att gå bra med upphöjda ben. Eftersom man ser på detta ser det ut som om de går bäst med breda eller tjocka ben. För höga ben kan riskera att möblerna riskerar.

  Vi uppskattar din tid och hjälper alltid gärna om du har ytterligare frågor.

  Vänliga hälsningar,
  Deniece

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.